Wat kun je verwachten van Acupunctuurpraktijk Shi?

Acupunctuur praktijk Shi Uden is een praktijk voor traditionele Chinese geneeskunde voor volwassenen en kinderen. Acupunctuur is anders dan westerse geneeskunde. Het verschilt hierin door de manier van benadering. Acupunctuur kijkt niet naar een klein deel van het lichaam, zo kijken we verder dan de klacht alleen. Onze behandelingen zijn 100% natuurlijk en volledig op maat, afgestemd op uw behoeften. Naast acupunctuur behandelen we met verschillende behandeltechnieken die we onder aan deze pagina verder toelichten. U kunt ons vinden tegenover het ziekenhuis Bernhoven Uden, in het gezondheidscentrum Heel de Mens. Er zijn diverse disciplines werkzaam binnen het centrum.

Hoe wij jou kunnen helpen

 1. Het eerste consult is een intakegesprek. Hier schatten we uw gezondheidssituatie in.
 2. Dan bespreken we samen wat het stappenplan is.
 3. De behandeling zelf kan uit een of meerdere sessies bestaan. Vaak zijn meerdere sessies nodig voor een effectieve behandeling. Bij elke sessie bespreken we de voortgang en de volgende stap. U kunt tijdens de behandeling uw vragen stellen en we vinden het belangrijk dat u snapt hoe de behandeling werkt, zodat we samen naar een resultaat kunnen toewerken waar we allemaal tevreden over zijn.


Waarvoor kun je bij ons terecht?

Chinese acupunctuur Shi Uden

Wilt u weten of acupunctuur kan helpen met uw aandoening? Neem dan gerust contact op voor gratis advies.

We behandelen verschillende klachten, een aantal voorbeelden zijn:

 • Chronische vermoeidheid
 • Spier-, pees-, gewrichtsproblemen
 • Huidklachten: b.v. acne, eczeem, psoriasis
 • Overgangsklachten
 • Menstruatieklachten
 • Depressie, angst
 • Burn-out, bore-out
 • Slaapstoornissen
 • Hooikoorts en astma
 • Ischias
 • Obstipatie
 • Afvallen of plaatselijk afvallen

Voor meer uitleg over de klachten kunt u een kijkje nemen op de Acupunctuur Indicatie Lijst (opgesteld door WHO).Onze behandeltechnieken


Chinese acupuntuur

Dit is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Acupunctuur heeft een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust. Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. Bij acpunctuur wordt gebruik gemaakt van naalden die op een bepaalde plek geplaatst worden waardoor de energiebanen vrijgemaakt worden en het lichaam beter kan herstellen.


Electro acupuntuur

Dit is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Acupunctuur heeft een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke Bij deze therapie wordt aan de naald via een stroomdraadje een zwakstroom stimulatietoestel gekoppeld met stimulatie – impulsen. Er is electro stimulatie op de acupunctuur punten, waardoor een versteking van de prikkel wordt verkregen.


Ooracupuntuur

Dit is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Acupunctuur heeft een preventieve werking. Het heeft een positieve iDoor onderzoek van de oorschelp kan je bepalen welke delen van het lichaam een afwijkende energie hebben. De acupuncturist plaatst soms kleine naaldjes in het oor om de behandeling te versterken. Het kan ook zijn dat enkel ooracupunctuur nodig is voor jouw behandeling. Er zijn heel kleine zogenoemde verblijfsnaaldjes die soms een week moeten blijven zitten in je oor. De acupuncturist legt uit hoe dat werkt en waar u op moet letten.


Cosmetische acupuntuur

Dit is een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Acupunctuur heeft een preventieve werking. Het heeft een positieve iDoor onderzoek van de oorschelp kan je bepalen welke delen van het lichaam een afwijkende energie hebben. De acupuncturist plaatst soms kleine naaldjes in het oor om de behandeling te versterken. Het kan ook zijn dat enkel ooracupunctuur nodig is voor jouw behandeling. Er zijn heel kleine zogenoemde verblijfsnaaldjes die soms een week moeten blijven Cosmetische Acupunctuur (CA) is een moderne toepassing: een combinatie van facelifttechnieken en klassieke acupunctuur. Het is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), die gebruik maakt van de acupunctuurpunten van meridianenstelsel. Dit zijn energiebanen waardoor vitale levensenergie stroomt. CA is veilig en effectief. Het is niet een chirurgische behandeling. Door de meridianen van gezicht te stimuleren met speciaal ontworpen acupunctuurnaalden, Guasha en massagetechnieken worden die rimpels en andere huidproblemen aangepakt. Het ontneemt gifstoffen en voedt de huidcellen, het verhoogt de spiertonus van de aangezichtsspieren en de spankracht van de huid.

Bewegings acupuntuur

Musculoskeletale pijn is een veel voorkomende aandoening en acupunctuur blijkt heel effectief te zijn bij deze pijnen. De behandeling bestaat uit het uitvoeren van actieve of passieve bewegingen van de lichaamsdelen onder toezicht van een acupuncturist, met naalden ingebracht en vastgehouden in de belangrijke acupunctuurpunten.

Kruiden therapie

De kruidentherapie kan een zinvolle aanvulling zijn op de acupunctuurbehandeling. Van origine bestaat de Traditionele Chinese Geneeskunde voor 70% uit kruidengeneeskunde. Een kruidenvoorschrift wordt meestal persoonlijk afgestemd aan de hand van de pols en tong diagnose, en Zang Fu patronen van de ziektebeelden. Er worden naar westerse maatstaven gecontroleerde granulaten gebruikt van de kruiden. De kruidenformules worden gemaakt bij een natuurapotheek. Het kan zijn dat enkel kruidentherapie nodig is voor uw klachten.


Tui-Na massage

Dit is een eeuwenoude massagetherapie en is nuttig bij sport blessures, spierpijn, spanningen, verminderen van stress, voor ontspanning en slaapstoornissen. Bij de massages worden de Yin en Yang aspecten van de lichaamsenergie in balans gebracht en wordt de circulatie van energie en bloed bevorderd. Bewegingstechnieken worden ingezet om de energiebeweging in de meridianen (dit zijn energiestromen in je lichaam) te verbeteren. Obstructies worden verholpen en de meridianen worden weer goed doorgankelijk gemaakt voor de belangrijke energiestromen. De massagetechnieken zijn wrijven, drukken, kneden, draaien, knijpen, draaiende bewegingen, kloppen en dergelijke, en de therapeut gebruikt zijn vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen.


Moxa therapie

Dit is een zeer populaire Oosterse therapie en het is een van de oudste Traditionele Chinese Geneeskunde. Die energie wordt in de vorm van warmte in het lichaam aangebracht. Kenmerkend voor deze therapie is het gebruik van een kruid met hoge verbrandingstemperatuur waardoor er een diepgaande warmte ontstaat. De moxastaaf verwarmt de acupunctuurpunten van meridianen met als doel de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) te stimuleren. Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft.


Cupping

wordt dan vacuüm gezogen waardoor de doorbloeding sterk wordt gestimuleerd. Na een behandeling kan er een rode plek op huid te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel en zal na enkele dagen van zelf verdwijnen.


Guasha therapie

wordt dan vacuüm gezogen waardoor de doorbloeding sterk wordt gestimuleerd. Na een behandeling kan er een rode plek op huid te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel en zal na enkele dagen van zelf verdGuasha is ook een onderdeel therapie van Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een zogenaamde schraaptechniek die al meer dan 2000 jaar toegepast wordt. Het materiaal van guasha bestaat van een gepolijste steen of de hoorn van een water buffel. De gladde kant wordt stevig op de geoliede huid geplaatst en in een richting langs de spieren of langs de meridianen bewogen.